این که سراسر کشور دچار خشکسالی و کم آبی است موضوع کاملاً درست است ولی باید توجه داشته باشید که جنس کم آبی در استان گیلان و مازندران با استانهایی مثل زنجان و قزوین و حتی تهران خیلی متفاوت است.گیلان برای تأمین آب شالیزارهای خود به حداقل سه میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد که به گفته مسئولان در این زمینه حداقل ۳۰ تا ۴۰ درصد کمبود وجود دارد و آب تحویلی به شالیکاران با جیره بندی سختگیرانه تحویل داده میشود و این مسأله به این نگرانی دامن زده که مبادا شالیکاران برای تأمین آب مورد نیاز خود از هر آبی استفاده کنند.
صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: استان ما حدود ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیکاری دارد که بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج به شمار میرود. گیلان رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیر کشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.از سوی دیگر شایعه آلودگی احتمالی برخی اراضی شالیکاری گیلان که با آب فاضلاب آبیاری میشود واکنشهایی به دنبال داشت و موجب نگرانی مردم شد. ماجرا از این قرار بود که هفته گذشته فیلمی از سوی خبرگزاری جمهوری اسلامی منتشر شد که نشان میدهد برخی اراضی شالیکاری گیلان با آب آلوده به فاضلاب آبیاری میشود. انتشار این فیلم و صحت و سقم آن موضوع پرسش ما از رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بود.
صالح محمدی در واکنش به انتشار فیلم آبیاری اراضی شالیکاری با فاضلاب تأکید کرد: متولی آب وزارت نیرو و آب منطقهای است و جهاد کشاورزی در واقع مصرفکننده آب است و اگر گزارشی مبنی بر ورود آبهای آلوده در شالیزارها داده شود حتماً جهاد کشاورزی ورود کرده و با دستگاههای مرتبط هماهنگی های لازم را انجام میدهد.وی خاطرنشان کرد: شالیکاران برای آبیاری از منابع مختلف از جمله آب رودخانه، باران، چشمه و ایستگاههای پمپاژ استفاده میکنند و در مناظقی که رودخانهها آلودهاند متولی ما نیستیم و محیط زیست و آب منطقه ای در این بخش وظیفه دارند و بهتر است آنها پاسخگو باشند.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved. |