متأسفانه دولت سیزدهم علی رغم ادعای سیاست عدالت محور در تنظیم و ثبات قیمتها همچنان در کنترل نرخ مواد غذایی و خوراکی اساسی مردم موفق نبوده است. قیمت برنج از شهریور سال گذشته دقیقاً ابتدای فصل برداشت محصول تا به امروز بیش از ۱۳۰ درصد افزایش نرخ را تجربه کرده است که به دنبال این گرانی تقاضای برنج بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.حالا افزایش عجیب و غریب قیمت برنج در بازار، نه تنها خریداران، بلکه دولت را در تنظیم و ثبات قیمت این محصول پُر تقاضا سردرگم کرده است.اگرچه برخی فعالان این عرصه یکی از دلایل اصلی گرانی برنج ایرانی را، کاهش سطح زیر کشت این محصول میدانند، اما دبیر انجمن برنج معتقد است هنوز خشکسالی خود را در زمینهای برنج نشان نداده و تولید این محصول کاهش نداشته است.این روزها در بازار استان گیلان و مازندران حال و هوای جدیدی به راه افتاده تا جایی که خواربار فروشان و برنج فروشان این دو استان، برنج کشت دوم را از کیلویی ۱۰۵ تا ۱۳۴ هزار تومان قیمت گذاری کرده اند.
برنج هاشمی درجه یک کیلویی ۱۲۲ هزارتومان، صدری و طارمی محلی کیلویی ۱۰۵ هزا رتومان و برنج نیم دانه به کیلویی ۵۰ هزار تومان رسیده است.رامین میر قربانی بنکدار و برنج فروش گیلانی با توجه به اینکه برنجهای کشت امسال وارد بازار مصرف شده گفت: فروشندگان برنج هنوز قیمت نهایی فروش برنج را نمیدانند، اما قطعاً با توجه به افزایش هزینههای کشت، برنج کوبی، حمل و نقل، انبارداری و سایر هزینههای جاری، قیمت برنج از رقمهای بازار فراتر خواهد رفت.
این بنکدار برنج ادامه داد: از شهریور سال گذشته تا امروز به دلیل گرانی بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت برنج، تقاضای خرید این محصول حدود ۶۰ درصد کاهش داشته است. به طوری که اقشار ضعیف جامعه به کل از لیست خرید برنج ایرانی حذف شده اند!وی تأکید داشت: با ادامه روند گرانی در سال جاری احتمال حذف طیف گستردهای از اقشار متوسط جامعه از لیست خریداران برنج ایرانی وجود دارد.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved. |