اغتشاشگران اغلب مشکل بیکاری و مالی داشتند ، فقط 20 درصد از وابستگی به دشمن برخوردار بودند حرف ما نمایندگان را که در مجلس داد و فریاد می زنیم ، کسی گوش نمی کند، مردم هم همین طور
چند وقتی است که اعتراضات فروکش کرده ،اعتراضاتی که هرچند با شعار اقتصادی همراه نبود ولی بهنظر می رسد آشفتگی اقتصادی ریشه اصلی آن بود. حالا هم قیمت برخی کالاها در بازار در کورس سرعت هستند و هر کدام در پی ربودن گوی سبقت از یکدیگر؛ مسئولان هم ظاهرا مشکلات مردم را فراموش کرده اند و حتی صدای آنها را نمی شوند. از سوی دیگر مجلسی ها هم با گلایه از تیم اقتصادی دولت هر از گاهی با طرح واژه استیضاح لرزه ای به تن وزرای اقتصادی می اندازند و سپس آن را به ورطه فراموشی می سپارند. در این آشفته بازار پیش بینی ها حکایت از کاهش ۳۰ درصدی قدرت خرید مردم در سال آینده دارد که به زعم برخی کارشناسان با توجه به افزایش نرخ دلار این عدد چراغ ۴۰ یا ۵۰ را نیز روشن خواهد کرد،اعدادی که می توانند نگرانی اقشار کم در آمد و فرودست را بیشتر نمایند. «خبرآنلاین» در گفت و گو با لطف الله سیاهکلی نماینده مجلس یازدهم به راهکار خروج از این وضعیت پرداخته است.
با فروکش کردن اعتراضات گویی مسئولان مشکلات مردم را که اغلب اقتصادی است فراموش کرده اند؟
واقعیت این است که تعدادی از اینها که آمدند اغتشاش کردند بیکار بودند و تعدادی نیز وضعیت مالی خوبی نداشتند و در صحبت هایی که بازجوها با این افراد داشتند چیز خاصی در نیامد. البته یک تعدادی هم وابستگی دارند و جاسوس و مزدورهستند که اینها در اقلیت هستند و شاید کمتر از ۲۰ درصد اینها افرادی باشند که چنین وابستگی هایی داشته باشند، اما برابر آمارها ۸۰ درصد اینها افراد ناراضی هستند، ناراضیانی که ما بهراحتی می توانیم رضایت آنها را کسب کنیم. آنها از نظام اسلامی ناراضی نیستند، بلکه از شیوه مدیریت و شرایطی که ما در اقتصاد داریم ناراضی هستند. وقتی سالی ۴۰ یا ۵۰ درصد تورم داریم و درآمد مردم سالی ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند، مردم چگونه میخواهند این ۴۰ درصد را جبران کنند.
شما به اعتراضات اشاره داشتید، طبق پیش بینی ها قدرت خرید مردم در سال آینده ۳۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد و عده ای معتقدند با روند فزونی نرخ دلار این عدد بالاتر هم خواهد بود . منظور من این است که فشار اقتصادی مسبب حضور افراد فرودست در اعتراضات نگردد؟
اجازه دهید من دو سه جمله بگویم و بعد به آنجا برسم، اگر در کشوری تولید بالاترین سود را بدهد همه آدم ها پول خود را به سمت تولید خواهند برد. چرا در کشور ما پول به سمت تولید نمی رود و به سمت دلالی می رود و حتی بانک ها کار تولید نمی کنند و دلالی می کنند.
چرا وزارت کشور فضایی را برای اعتراضات و شنیدن صدای مردم مهیا نمی کند تا این سواستفاده صورت نگیرد؟
حرف ما را که نماینده مردم هستیم و در مجلس داد و فریاد می زنیم ، کسی گوش نمی کند، ما که راجع به بورس، خودرو و این کارهایی که الان خلاف شرع و قانون صورت می گیرد، حرف می زنیم، کسی حرف ما را گوش نمی کند. مردم هم همینطور، مردم ناراحت هستند که کسی حرفشان را گوش نمی کند.کسی متوجه نیست اینها با چه سختی دارند زندگی می کنند. تیم اقتصادی باید این موضوع را درک کند.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول نشریات بین المللی خبر : حسین واحدی پور
License owner & Editor in Chief: HosseinVahedipour Copyright © 2013 KHABAR International Publications Group. All rights reserved. |